4.12.2020. 11:05
0
Kanton Sarajevo bi za dva dana trebao dobiti ime novog premijera
Stranke Četvorke i samostalni zastupnici okončavaju pregovore i o imenima mandatara/premijera i novih ministara u Vladi KS.

Kako je kazao Damir Marjanović na današnjoj press konferenciji ime mandatara bit će poznato 48 sati nakon ove press konferencije. 

„U okviru političkih dogovora institiralo se da se prvo završi dokument, vjerujemo u okupljanje oko dokumenta. Skoro na svakoj poziciji imamo jako dobra dva do tri kandidata u roku od 48 sati bit će poznato ime mandatara i imamo dva tri kandidata među kojima su i ženski kandidati. Nećemo licitirati imenima da ih ne dovodimo u nezavidnu situaciju“, kazao je Marjanović. 

Haris Bašić iz NIP-a pozvao je medije da analiziraju dokument i prate realizaciju mjera i principa Vlade KS. 

Bašić nije mogao potvrditi da će predsjedavajući Skupštine KS biti Elvedin Okerić, ali je skrenuo pažnju da na toj funkciji i poziciji premijera ne mogu biti osobe iz istog konstitutivnog naroda. 

"Zastupnici i zastupnice koji čine većinu u Skupštini KS su na određeni način su učestvovali u izradi ovog dokumenta. Postoje neke komisije u Skupštini KS koje skoro nikada ne zasjedaju ne daju svoje mišljenje, tako da želimo da učinimo napore da svih njih 35 daju maksimalan doprinos u radu Skupštine jer je to i njihova obaveza jer su i građani birali", kazao je Bašić. 

Marjanović je kazao da bi do kraja godine trebao biti završen proces imenovanja nove Vlade KS. 

(NAP)

KSVlada KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.