7.12.2020. 9:36
0
CIK još bez odluke o ponavljanju izbora u Srebrenici
Još uvijek nema saglasnosti unutar Centralne izborne komisije o poništavanju izbora u Srebrenici i održavanju novih izbora, a nakon akcije SIPA kojom su obuhvaćene tri osobe koje su lažirali podatke i manipulirali sa glasovima za načelnika Srebrenice Mladena Grujičića.

Na sjednici CIK-a održanoj u subotu nije bilo zvaničnog prijedloga o poništavanju izbora s obzirom da još uvijek nije završena istraga.

Član CIK-a Vlado Rogić u svojoj raspravi kazao je da on “nema na svom stolu konkretne dokaze koji bi ga odredili da glasa za ponavljanje izbora”. Dodao je da više dokaza ima u Doboju, ali je i pored svega tražio da se utvrde rezultati za Srebrenicu i za Doboj te je glasao protiv odluke o utvrđenim rezultatima koja je usvojena sa šest glasova u kojoj nisu Doboj i Srebrenica. 

Irena Hadžiabdić, članica CIK-a ranije je kazala da je angažovan grafolog koji je utvrdio da je bilo slučajeva gdje se potpisi ne poklapaju odnosno da su falsificirani. Ona je rekla da taj nalaz još uvijek nije završen, ali prema onome što je do sada poznato situacija je “zabrinjavajuća”.

Politički analitičari smatraju da bi najkorektnije bilo da se ponove izbori u Srebrenici jer je očito da je aferama i prevarama narušen sam izborni proces a o čemu je morao biti upoznat i sam kandidat za načelnika Mladen Grujičić.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.