10.12.2020. 14:34
0
"Bakir Izetbegović srlja u izdaju BiH, u podjelu BiH i učinit ćemo sve da se tome suprotstavimo!"
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović stigli su u četvrtak u Mostar kako bi pružili podršku "Bh. bloku" te su poručili kako je glas za "Bh. blok" glas za jedinstveni Mostar.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović medijima u Mostaru kazao je kako Mostar ima sjajno prirodno i kulturno naslijeđe i kada su u pitanju ljudi, u Mostaru je potrebna sinergija.

- Imamo podijeljenost među ljudima. Kada bi se ostvarilo zajedništvo Mostar bi ponovno bio grad zvijezda u regionalnim okvirima, onakav kakav je bio – poručio je Imamović.

Smatra da Bh. blok može osigurati zajedničku energiju građana Mostara te da su zato izašli s Bh. blokom kojeg čine SDP i Naša stranka.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je kako Mostarkama i Mostarcima nude da krenu putevima koje su dobrano utabali građani Tuzle, Gračaca, Gračanice, Maglaja, Ključa i Bosanske Krupe gdje su SDP-ovi gradonačelnici i načelnici dobili ponovno mandat od građana.

Izrazio je nadu u to da će građani Mostara izabrati jedinstveni Mostar, Mostar u kojem neće biti važno kako se tko zove, na kojoj obali živi već kakve 'stvaramo uvjete za zajednički život'.

Poručio je i to kako će učiniti sve da se suprotstave tome da se Mostar podijeli na dvoje jer je to uvod za, kako je istaknuo, podjelu BiH na troje.

Upitan da prokomentira jučerašnji sastanak američkog veleposlanika u BiH Erica Nelsona i šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera s predsjednicima stranaka HDZ-a BiH i SDA Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, Nikšić je naveo kako je taj sastanak nastavak onoga što je Čović najavio kada su potpisivali Sporazum za Mostar, da idu razgovori sredinom prosinca.

- A Izetbegović dalje srlja u izdaju BiH, u podjelu BiH i nas to ne obvezuje i učinit ćemo sve da se tome suprotstavimo – poručio je Nikšić.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.