18.12.2020. 11:49
0
Sarajevo: Predstavili su se kao policajci iz Hrvatske, vlasniku vozila rekli da se u njegovom vozilu prevozi droga
Navodno dvojica lažnih hrvatskih policajaca jučer su “pali” u Sarajevu nakon što su pokušali prevariti vlasnika jedne od firmi u Rajlovcu.
– Dana 15.12.2020. godine u 18:50 sati policijski službenici Četvrte PU su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 369. KZ F BiH (lažno predstavljanje), lišili slobode lica: K.D. rođen 1991.godine iz Imotskog, R. Hrvatska i lice M.D. rođen 1982.godine iz Metkovića, R. Hrvatska. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Kako prenosi Crna hronika,  nezvanično njih dvojica su došli u firmu čije je sjedište u Rajlovcu i bavi se uvozom i izvozom.
Bili su u civilu i pokazali su mu značku MUP-a Hrvatske. Vlasniku firme je to bilo sumnjivo te je pozvao MUP Kantona Sarajevo da dođu i provjere muškarce.

Po dolasku patrole, lažni policajci pokušali su pobjeći svojim automobilom, ali su ih pripadnici PU Novi grad , nakon kratke potjere uspjeli sustići i uhapsiti.

U toku je provjera je li značka MUP-a Hrvatske koju su pokazali, lažna.


 



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.