18.12.2020. 12:00
0
DF Mostar: HNS vodi rusku propagandu protiv politike građanske BiH
Demokratska fronta Mostar obratila se javnosti sa tvrdnjom da HNS vodi rusku propagandu protiv politike građanske BiH.
Demokratska fronta Mostar ovim putem odbacuje optužbe tzv. „Hrvatskog narodnog sabora“ o
promovisanju bilo kakvog govora mržnje i netrpeljivosti tokom jučerašnjeg predizbornog skupa
DF-a u Mostaru. Mostarska ali i šira bosanskohercegovačka javnost imala je priliku čuti više puta ponovljene i podcrtane poruke o Mostaru kao gradu svih njegovih građana Srba, Hrvata, Bošnjaka i svih drugih Mostaraca, gradu koji ne zaslužuje etničke ili bilo kakve druge identitetske podjele - navode u saopćenju.

HNS-ova upornost u predstavljanju takve politike kao politike mržnje i netrpeljivosti jeste dio sistematske propagande koja se protiv ideje građanske Bosne i Hercegovine, koju DF zastupa, godinama vodi putem HDZ-ovih medija. Demokratska fronta Mostar također smatra da je HNS u potpunosti izgubio kredibilitet za zastupanje evropske politike, s obzirom da vodeća stranka HNS-a, odnosno HDZ, djeluje u interesu ruske politike u Bosni i Hercegovini, o čemu DF govori već godinama a HDZ to uvijek i iznova potvrđuje, te time oktlanja bilo kakvu sumnju u ispravnost političkog stanovišta Demokratske fronte - kažu iz DF-a.

O tome ko je za evropsku politiku a ko protiv nje, najbolje svjedoči činjenica da DF insistira i
predlaže rješenja u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH u skladu sa presudama Evropskog
suda za ljudska prava, dok HDZ uopće ne želi ni čuti za provođenje presuda Evropskog suda za
ljudskog prava jer je HDZ-u ruska politika iznad svake evropske politike, pa i iznad interesa
Bosne i Hercegovine da postane članicom NATO saveza. Pozivamo sve građane Mostara da ne nasjedaju na prorusku propagandu tzv. HNS-a, te da na izbore izađu kao slobodni građani i glasaju po vlastitoj savjesti. DF je porazio HNS prije dvije godine, a tek će HNS poraz osjetiti za dvije godine - poručuju oni.
 
(Mirza Malović)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.