30.12.2020. 16:25
0
Novalić delegatima predstavio Budžet za 2021. godinu
Federalni premijer Fadil Novalić danas je delegatima Doma naroda Parlamenta FBiH kazao da predloženi budžet Federacije Bosne i Hercegovine za 2021. godinu sadrži sve elemente za stabilizaciju stanja, ali i za stvaranje pretpostavki za dugoročni oporavak. Delegati po hitnom postupku razmatraju budžet za 2021. godinu, a jučer ga je usvojio Predstavnički dom PF BiH.

Premijer Novalić je kazao da će Budžet biti sanacioni i to se najviše odnosi na GDP i radna mjesta čiji je broj umanjen od početka pandemije u FBiH, a kasniije povećavan zahvaljujući 'korona zakonu' i drugim preduzimanim mjerama, no i dalje manji nego na početku krize za koju premijer kaže da po ekonomskim posljedicama podsjeća na ranija krizna vremena, pa i na istorijsku krizu iz prve polovine 20. stoljeća.

Ukupni predloženi budžetski iznos za Federaciju BiH u 2021. godini je 5.481.251.899 KM, što je za 27,7 miliona manje od ovogodišnjeg budžeta, tačnije, od rebalansa izvršenog u aprilu.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.