30.12.2020. 21:16
0
Članovi HPD Prenj markirali planinu Žaba u zaleđu Neuma
Članovi HPD Prenj Mostar 1933 su prve dane zime iskoristili za markiranje planine Žaba u neumskom zaleđu i time, kako ističu, najljepšu novogodišnju čestitku poslali planinarima, posjetiteljima i društvima.

Oni su očistili zapuštenu stazu i označili put k vrhu kamenite ljepotice planine Žaba.

"Staza dužine 7 kilometara u oba smjera, elevacije 750 metara, s vrhom Crkvine (Sv. Ilija, Velika Žaba, Vilenica) na 955 metara, pristupačna je, dostupna tijekom cijele godine. Polazna točka je selo Broćanac udaljeno svega nekoliko minuta od tunela Žaba prema Neumu" navode iz HPD Prenj Mostar 1933.

Kako ističu, s vrha se pruža nezaboravan pogled na Neumski zaljev, Pelješac, more, otoke, dolinu Neretve, Hutovo blato, planine Biokovo, Velež i Prenj.

Na stazi prema vrhu nalazi se kamena čatrnja s vodom, špilja, kao i kameni oltar koji se nalazi u neposrednoj blizini vrha.

(FENA) 

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.