18.1.2021. 12:14
2
Ustikolinu očekuju ponovni izbori
Nakon smrti novoizabranog načelnika Eseda Radeljaša, Ustikolinu očekuju ponovni izbori, potvrdio je za „Avaz“ predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar.
On dodaje da će se CIK sa zvaničnim saopćenjem i detaljnijim pojašnjenjem procedura oglasiti naknadno.

U Općini Ustikolina, otkako je Radeljaš prije dvadesetak dana zatražio ljekarsku pomoć, a potom i hospitaliziran u Općoj bolnici „Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, poslove načelnika obavlja pomoćnik načelnika Nihad Hadžiahmetović. Sa danom smrti načelnika prestaju i ovlaštenja Hadžiahmetovića koja je imao na osnovu punomoći.

- Po Statutu općine dužnost načelnika preuzima predsjedavajući Općinskog vijeća, a to je u ovom slučaju Alma Arslanagić. Ona treba da pokrene i proceduru raspisivanja novih izbora – pojasnio je Hadžiahmetović.

(Mirza Malović)
Ustikolina
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.