18.1.2021. 15:45
0
U ovom bh. kantonu spreman plan vakcinacije protiv koronavirusa
Na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde trenutno je aktivno 18 slučajeva koronavirusa, dok se u izolaciji nalazi 36 osoba – potvrdila je direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK-a dr. Medina Bičo.

Po njenim riječima, registrovan je jedan smrtni slučaj, a od posljedica koronavirusa na KCUS-u je preminula starija muška osoba (1944.) iz Goražda, što je 41 smrtni slučaj na području tog kantona.

Trenutno su u Kantonalnoj bolnici Goražde te na KCUS-u hospitalizirana po četiri pacijenta sa područja BPK Goražde.

-Kada uporedimo sedmičnu incidencu u odnosu na prethodnu, imali smo nešto više pozitivnih, ukupno 11 od testiranih 125 uzoraka, dok se osam osoba oporavilo, kazala je Bičo.

Istakla je da se bilježi veći broj pacijenata kod kojih se razvijaju komplikacije u vidu upale pluća, zbog čega se nužno i dalje pridržavati svih mjera koje su na snazi, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.