27.1.2021. 17:10
0
Koji su datumi održavanja novih izbora, šta kaže Bakalar
Podsjetimo, CIK je odnio odluku o poništavanju rezultata izbora za 26 od 28 birališta za Srebrenicu kao i 89 od ukupno 108 birališta u Doboju. Također, donijela je Odluku o nemogućnosti preuzimanja mandata načelnika Općine Travnik.
Predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Željko Bakalar kazao kako će u narednom periodu biti donesena odluka na koji način i kada će biti održani ponovljeni i prijevremeni lokalni izbori.

Prijevremeni izbori održat će se u općinama Travnik i Foča-Ustikolina.

“Plan je bio da idemo s datumom 28. mart, ali se poklapa s blagdanom Cvijetnice. Pretpostavljamo da nećemo na taj datum, čekamo odgovor vjerskih zajednica i vjerovatno ćemo zakazati izbore sedmicu nakon Uskrsa”, rekao je Bakalar.

Istakao je kako će za Doboj i Srebrenicu morati odlučiti o datumu jer trebaju utvrditi koliko vremena im je potrebno da sve pripreme.

“Imamo konsenzus da to neće moći biti s istim biračkim odborima. Vidjet ćemo kako ćemo to izvesti i s kojim rokovima”, rekao je Bakalar.

Potvrdio je da će biti korišten isti birački spisak koji je korišten i 15. novembra te iste kandidatske liste, piše "ba.n1info.com".

(Alen Bećirević)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.