1.2.2021. 15:43
0
Iz "četvorke" poručuju: Skaka se uzalud trudi, Bogićević će biti novi gradonačelnik Sarajeva!
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nema nikakvih dilema, Bogić Bogićević će biti gradonačelnik Sarajeva. U razgovoru za Patriju odbacio je sve špekulacije prema kojima bi NIP i Naša Stranka uz pomoć grupa iz SDP-a mogli izigrati dogovor.

-    U principu ne komentarišem naručene tekstove koje niko ne potpisuje.To je najobičniji pokušaj spinovanja. Mislim da bi još uvijek aktuelni gradonačelnik Abdulah Skaka da ima bar malo savjeti trebao biti sretan što će njegovo mjesto preuzeti čovjek koji je za razliku od njega sam po sebi institucija, istakao je Nikšić.

Kratak i jasan je bio i režiser Dino Mustafić, koji se spominjao kao alternativa Bogičeviću.

-    To su gluposti, rekao je Mustafić.

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kaže da mu teza o nekakvim izdajama unutar „Četvorke“ liči na rukopis gradonačelnika Skake koji ima dobre odnose s pojedinim medijima. Izborni rezultati i matematika na osnovu njih su neumoljivi smatra Konaković.

-    Za razliku od matematike Asima Sarajlića i Osmana Mehmedagića Osmice koja se bazira na zavrtanju ruku naša je bazirana na izbornim rezultatima. „Četvorka“ ima dva i po puta više izabranih vijećnika od SDA i naš dogovor je čvrst. Bogić Bogićević će biti gradonačelnik Sarajeva i to veoma brzo, rekao je Konaković.

Predsjednik Naše Stranke Predrag Kojović i dalje kaže stoji kod svojih tvrdnji da će biti najsretniji čovjek ako gradonačelnik Sarajeva bude Bogićević.

Patria je ranije već iznijela stav da „Četvorka“, a posebno SDP ne smiju dozvoliti da se kredibilitet Bogića Bogićevića dovode u pitanje „skupljanjem ruku“ za njegov izbor. Predsjednik SDP-a tvrdi „papaka“ unutar „Četvorke“ neće biti.

-    Za razliku od Skake koji degradira funkciju gradonačelnika, izbor Bogića Bogićevića daje značaj veliki toj instituciji, ali i Gradu Sarajevo kao centru političkih dešavanja u BiH. Svaki razuman čovjek će podržati njegov izbor i sada mogu reći kako vjerujem da će za Bogićevića glasati i značajan broj gradskih vijećnika koji nisu dio „Četvorke“, rekao je Nikšić.

Konstituisanje Gradskog vijeća Sarajevo tek slijedi. Na liderima „Četvorke“ je da dokažu svoju principijelnost i pored apetita koji sigurno postoje, prije svega u smislu pozicije predsjedavajućeg gradskog vijeća na koju bar za sada pretenduje Jasmin Ademović iz NIP-a.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.