2.2.2021. 21:14
0
Muzur sa Katicom i Selimovićem: Povećati broj policajaca u PU Ilidža
Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i komesar Uprave policije MUP KS Nusret Selimović danas su posjetili načelnika općine Ilidža Nermina Muzura.

Na samom sastanku otvoreno je nekoliko tema, a sve u cilju podizanja nivoa sigurnosti na teritoriji Općine Ilidža, objavio je načelnik Muzur.

"Neophodno je povećati broj policijskih službenika u PU Ilidža, trenutni nije optimalan ni za funkcionisanje bez migrantske krize. Općina Ilidža će dati podršku u sklopu svojih mogućnosti", naveo je Muzur. 

Trenutno najveći broj migranata u BiH je skoncentrisan na području ove općine i to u privremenom prihvatnom centru Blažuj gdje ih je više od 3.000. Na prošloj sjednici Skupštine KS zastupnici su tražili odgovore na brojna pitanja u vezi migranata. 

Još uvijek nije jasno ko je odobrio toliki broj migranata na jednom mjestu, a što predstavlja veliki sigurnosni izazov. To se pokazalo i 20. januara kada je došlo do napada grupe migranata na pripadnike sarajevske policije koji su bili primorani koristiti sredstva sile (suzavac, pendreke). U tom sukobu uništeno je 20 policijskih automobila, a dva policajca su povrijeđena. 

Također, veliki broj migranata može se sresti i na ulicama Ilidže zbog čega su i građani iznijeli svoj zahtjev na protestima nakon ubistva Jasmina Berovića u naselju Otes da se hitno smanji broj migranata i da se odrede maksimalne kvote za boravak u prihvatnim centrima.  


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.