3.2.2021. 13:34
0
Konaković odbrusio SDA: Ne igrajte se politike. Vaša nesposobna vlada nije usvojila sve što je trebala usvojiti!
Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici trebala bi se izjasnit o budžetu Kantona Sarajevo za 2021. godinu. Zastupnik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković predložio je da se Skupština Kantona Sarajevo danas izjasni o dvije tačke dnevnog reda i to Prijedlogu budžeta KS za 2021. godinu (hitna procedura) i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta KS za 2021. godinu (hitna procedura).

Iz Kluba SDA smatraju da ne postoji pravna osnova da se prijedlog razmatra na hitnoj sjednici.

"Nismo uopće razmatrali Nacrt budžeta. Trebali smo utvrditi Nacrt budžeta. Možemo skratiti i javnu raspravu, ali nemojte uskraćivati demokratiju građanima - 400.000 ljudi nije učestvovalo u javnoj raspravi", smatra Mahir Dević.

No Konaković je pojasnio da je ranija Vlada postupila krivo.

"Neka shvate da ovo radimo po propisima za donošenje budžeta. Govore nam šta je vlada trebala uraditi. Nije ovo problem vlade Edina Forte, ovo je problem prethodne vlade. Do 1. novembra nismo imali Nacrt budžeta, do 30. novembra nismo imali prateću dokumentaciju. Imamo prebitne tačke i apsolutno je sve po propisima. Sve je predloženo po rokovima. Ne igrajte se politike. Vaša nesposobna vlada nije usvojila sve što je trebala usvojiti, a sada hoćete da zaustavite zdravstvo, obrazovanje i sve ostalo - e neće moći", poručio je Konaković.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.