4.2.2021. 13:00
0
Grad Bihać u projektu poboljšanja dostupnosti i kvaliteta javnih usluga
Grad Bihać će ove godine realizirati projekt u okviru Grant sheme "Poboljšanje dostupnosti i kvaliteta javnih usluga u općinama i gradovima Federacije BiH", za koji su sredstva osigurali Federalna vlada i Vlada Švicarske. Konkretno, ove godine je odabrano rješavanje problematike pasa lutalica i poboljšanje rada Gradske veterinarske stanice.

Sredstva su osigurana posredstvom Projekta integriranog lokalnog razvoja, kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP).

-Realizirat će se u partnerstvu sa Javnim preduzećem 'Veterinarska stanica' d.o.o. Bihać, a ukupna vrijednost projekta iznosi 72.400 KM, od kojih su grant sredstva donatora 50.500 maraka, dok ostatak novca sufinancira Grad Bihać. Predviđeno trajanje projekta je pet mjeseci, a Grad Bihać će kroz projekt unaprijediti rad JP “Veterinarska stanica”, koja obavlja poslove za 'Privremeno sklonište za životinje na području grada Bihać', na način da će se nabaviti nužni RTG aparat sa digitalizatorom - potvrđeno je iz Gradske uprave.

Projektom će se izvršiti i mikročipiranje pasa, te općenito raditi i na unapređenju svijesti o držanju i brizi o ovim kućnim ljubimcima.

Organizirat će se i edukacije za djecu i učenike u gradskim vrtićima, te osnovnim i srednjim školama.

(Fena)

Bihac
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.