10.2.2021. 9:59
0
Kineski predsjednik održao Dodiku lekciju iz diplomatije
Poslao je jasnu poruku Dodiku kakav stav ima zvanični Peking kada je riječ o državnosti BiH.

Jučer je održan Samit "17 plus jedan" na kojem je učestvovao predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik zajedno sa zvaničnicima Kine i 17 zemalja centralne i jugoistočne Evrope.

Xi Jinping imao je istaknutu zastavu BiH

Na video-konferenciji Dodik je još jednom zakazao u diplomatiji, a kineski predsjednik Xi Jinping, svjesno ili ne, održao mu je diplomatsku lekciju. Naime, Dodik u svom javljanju nije istaknuo zastavu BiH, što se može vidjeti na snimku, a kao najviši predstavnik države svakako je to trebao učiniti, kao što su i predstavnici drugih država samita.

Predsjednik Kine imao je istaknutu zastavu BiH koja je bila postavljena uz njegovo rame, odmah do kineske.

Najviši predstavnik države bez obilježja

On je time jasno pokazao poštovanje prema našoj državi i poslao jasnu poruku Dodiku kakav stav ima zvanični Peking kada je riječ o državnosti BiH. Osim toga, Jinping je tokom obraćanja našoj zemlji jasno govorio o Bosni i Hecegovini, ne spominjući Republiku Srpsku.


(Admir Oručević)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.