17.2.2021. 14:48
0
Donacija Medžlisa IZ Tuzla učenicima Ekonomsko-trgovinske škole u Tuzli
Medžlis Islamske zajednice Tuzla danas je počeo podjelu kompleta lektira školama u Tuzli.
Akcija podjele je počela u Ekonomsko-trgovinskoj školi, gdje je dodijeljeno 167 lektira.

Prilikom uručenja lektira glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed Huskanović izjavio je da su na ovu akciju potaknuti saznanjem da školskim bibliotekama, prije svega, nedostaju osnovna književna djela, saopćeno je iz Srednje ekonomsko-trgovinske škole Tuzla.

- Naše mlade generacije imaju pravo da se upoznaju sa klasičnim i savremenim djelima svjetske i naše bosanskohercegovačke književnosti, a naša obaveza je da im to učinimo dostupnim. Čitanje lektira je jedan od temelja kvalitetnog obrazovanja i sazrijevanja i vrlo smo sretni da na ovaj način tome možemo dati svoj doprinos - istakao je hafiz Huskanović.

Dodao je da će Medžlis Islamske zajednice Tuzla nastaviti akciju i u narednom periodu podržati biblioteke drugih tuzlanskih škola.

Direktor Ekonomsko-trgovinske škole u Tuzli Edis Hodžić je kazao da će biblioteka ove škole biti obogaćena ovim naslovima. Posebno je istakao to da donatori nisu sami određivali naslove, nego su darovali lektire koje su predviđene nastavnim planom i programom.

Svečanosti u Ekonomsko-trgovinskoj školi su prisustvovali učenici i profesori ove škole.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.