23.2.2021. 13:48
0
Nikšić: Znam za ujedinjenje NBL-a i A-SDA, tri od četiri partnera su već s njima u vlasti
Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić potvrdio je danas da je upoznat sa pričom o spajanju Nezavisne bh. liste Ibrahima Hadžibajrića i A-SDA Nermina Ogreševića u jedan politički subjekat, a što bi se trebalo formalizirati u subotu 27. februara u hotelu Hills u Sarajevu.

Za Nikšića, ali i ostale partnere A-SDA je prihvatljiv partner.

„Mi smo sa A-SDA u Unsko-sanskom kantonu partneri, a NBL je partner ovdje u Sarajevskom kantonu. Upoznat sam da se priprema, mislim  da se radi o nekom Kongresu ujedinjenja da će biti novi naziv političkog subjekta. Ovo što se održava i u USK, u Tuzlanskom kantonu, ovo što imamo u Sarajevskom kantonu nije svugdje Četvorka, različiti su partneri ali funkcionišemo na način da imamo povjerenje jedni u druge, da nemamo ništa zakulisno, da niko ništa ne radi iza leđa, ne slažemo se o svemu, ne mislimo o svemu isto, imate u porodici da ne misle svi isto, ali se dogovaramo i nije nam problem da i razgovaramo o onome o čemu ne mislimo isto i da probamo doći do rješenja“, kaže Nikšić.

Pojašnjava da ovo okupljanje može biti zalog za priču 2022. godine odnosno da bi blok opozicionih stranaka mogao napraviti rezultat da se konačno napravi vlast bez etnonacionalnih stranaka.

Nikšić je danas govorio i o sastanku predsjednika SDA i HDZ BiH Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića ističući kako

Kada je riječ o sastanku SDA i HDZ BiH Nikšić smatra da se radi o jednom u nizu igrokaza.

„To je ljubavna veza koja nema kraja i da će trajati, pitanje je samo u kojoj formi će doći taj zakon odnosno prijedlog  da li će biti integralne izmjene. Podršku SDP BiH neće dobiti nijedno rješenje koje će uvoditi novu segregaciju i nove podjele, a neće implementirati presude Suda u Strazburu. Ono za šta nam ne treba izborni zakon, a zašto smo podržali novi sastav CIK-a i to je da CIK donese odluku o elektronskom glasanju, da imamo prvi put koliko toliko fer izbore, da bude do glasača, a ne brojača pa da onda ta vlast neka radi na izmjenama Izbornog zakona“, kazao je Nikšić.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.