23.2.2021. 22:21
0
Komšić i DF o nenabavljanju vakcina: Prisutna je “ping-pong“ diplomatija u prebacivanju odgovornosti zbog čega smo „crna rupa“ u Evropi
U Centrali Demokratske fronte danas je održan radno konsultativni sastanak predsjednika Željka Komšića i zastupnika/ca DF-a u Parlamentu Federacije BiH.

Najviše riječi je bilo o inertnosti svih nadležnih institucija u procesu nabavke vakcina za COVID-19, konstatovana je prisutnost “ping-pong“ diplomatije u prebacivanju odgovornosti zbog čega smo i u ovom slučaju „crna rupa“ u Evropi. Građani gube strpljenje, gube živote zato što oni koji su nadležni ne rade svoj posao, iz njima samo poznatih razloga.

Stoga će zastupnici Demokratske fronte u Parlamentu Federacije BiH insistirati na punoj odgovornosti Vlade Federacije i nadležnog ministarstva za nabavku vakcina i istrajati do kraja na hitnosti sprječavanja katastrofe koja nam prijeti.

Na sastanku je takođe razgovarano o pripremi novog Zakona o šumama, koga FBiH nema već dvanaest godina, a zalagaće se i  za stavljanje na dnevni red (konačno) i Zakona o igrama na sreću. Oba ova zakonska dokumenta,odnosno neadekvatna zakonska regulativa, omogućili su razne tajkunsko partijske rabote kojima je Federacija oštećena za milione maraka.

Inače, ovakvi sastanci postali su praksa u Demokratskoj fronti, a na njima se obavi razmjena mišljenja i zauzmu stavovi o svim bitnim pitanjima za građane Bosne i Hercegovine.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.