5.3.2021. 13:30
0
Izmještanje migrantskih porodica iz napuštenih objekata na području USK
Služba za poslove sa strancima je u saradnji sa MUP-om Unsko-sanskog Kantona i Graničnom policijom Bosne i Hercegovine, na području Unsko-sanskog Kantona, na lokalitetu Bosanske Bojne, u neposrednoj blizini granice sa Hrvatskom sprovela akciju izmještanja migranata iz napuštenih objekata.
Obzirom da su migranti nelegalno boravili u objektima u kojima nije bilo minimum uslova za njihov boravak, Služba je inicirala i koordinirala niz aktivnosti na njihovom izmiještanju sa navedenog
lokaliteta, te zbrinjavanju u privremeni prihvatni centar Borići koji je predviđen za smještaj porodica i ranjivih kategorija migranata.

Sa navedenog lokaliteta, iz osam napuštenih objekata, izmještene i u privremeni prihvatni centar Borići smještene su 34 porodice, sa ukupno 115 članova od čega je 53 djece.

Prilikom provođenja navedenih aktivnosti bili su prisutni i medicinski timovi humanitarne organizacije SOS iz Bihaća koji su porodicama u slučaju potrebe mogli pružiti medicinsku pomoć na licu mjesta.

Navedene operativne aktivnosti su rezultat zaključaka sa prethodno održanih sastanaka sa ministrom sigurnosti BiH, predstavnika Službe i predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Ove aktivnosti će biti nastavljene i u narednom periodu kako bi se migranti iz napuštenih objekata smjestili u privremene prihvatne centre. 
 

(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.