5.3.2021. 20:15
0
Pahor: Evropa mora razumjeti Balkan, budućnost BiH je u EU
Gostujuću u programu Face tv slovenski predsjednik Borut Pahor je jasno istakao kako Slovenija želi pomoći da se BiH integriše u EU.

Slovenija ne samo da mora već i hoće da pomogne. Mi cijenimo da je to naša politička i moralna obaveza. BiH je naša prijateljska država. Želimo zajedničku budućnost a ona je evropska budućnost, rekao je Pahor.

Na putu integracije BiH u EU istaknuo je važnost političke volje. Pahor smatra da evropski političari moraju ozbiljno razmisliti o integraciji cijelog Balkana bez obzira na sve probleme koje imaju ove zemlje.

- To je jedini način da se mirno rješavaju problemi. Znam da postoji skepsa, ali Evropa mora znati da tu ne živi preveliki broj ljudi. To za EU ne bi trebao biti problem. Vidim da se plaše problema koje ove zemlje imaju unutar sebe i moje mišljenje je da je to prestorgo. Mora postojati razumjevanje za te probleme, rekao je Pahor..

Činjenica da je više od polovine radnika iz inostranstva u Sloveniji dolazi sa Balkana Pahor je rekao da zato postoji i emotivni razlog u ovoj zemlji da se pomogne.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.