8.3.2021. 12:17
0
Mandić: Praznik je prilika da ukažemo na dostignuća u ostvarenju prava žena
Načelnik Općine Centar u Sarajevu Srđan Mandić čestita 8. mart, Dan žena, svim stanovnicama te općine, Sarajeva i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Općine Centar.

- Osmi mart je prilika da još jednom ukažemo na dugogodišnje napore i dostignuća u ostvarivanju društvenih prava žena u svijetu. Bez uspješnih i jakih žena ne može biti ni uspješne ni jake Općine Centar i naše Bosne i Hercegovine. Žena ne treba biti u fokusu samo jedan, već i ostalih 364 dana u godini - naveo je Mandić u čestitki.

On podsjeća da je Dan žena ustanovljen u znak borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena.

Prvi put je obilježen 8. marta 1909. godine u Sjedinjenim Američkim Državama deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike.

(Fena)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.