8.3.2021. 21:41
2
"Pa nije Njemačka glupa što šest mjeseci ima lockdown, samo je kod nas problem 48 sati"
Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela odluku da krene u lockdown narednog vikenda kako bi obuzdala širenje koronavirusa. Ovu odluku pojasnio je ministar zdravstva Haris Vranić.

Ministar kaže kako je na početku važno naglasiti da odluka ne obuhvata te da se uopće nije razmišljalo o policijskom satu, ali se zatvara sve osim prodavnica hrane, apoteka i benzinskih pumpi.

- Neće ni na pumpama raditi kafići, samo usluge tipa 'coffee to go'. Moći će raditi grill objekti, ali samo uručivanje hrane kroz prozor... Bit će sve daleko konciznije i jasnije kad se objavi cijela odluka, kaže Vranić.

Osnvni razlog za ovu odluku je rast broja zaraženih, dodaje, jer već ulazimo u vrhunac trećeg talasa.

- Kapaciteti su popunjeni preko dvije trećine, a ogroman broj ljekarskog kadra je ispao iz sistema - bolesni su. Samo u Općoj bolnici imamo 27 bolesnih ljekara i sestara, nekoliko ljekara u kritičnom stanju, u intezivnim njegama. Samo kroz covid ambulante jučer je prošlo 1.600 bolesnika pod sumnjom da su covid pozitivni. Vidjeli ste danas drive-in, skoro do Skenderije kolona došla, kaže Vranić.


(Admir Oručević)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.