8.3.2021. 21:53
0
Sjajne vijesti za tuzlanske ugostitelje: Vraćeno staro radno vrijeme
Radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona trebalo bi biti vraćeno na stari režim, odnosno do 23:00 sata, kao što je bilo prije Odluke koju je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva TK-a, 3. marta ove godine, zbog pogoršane higijensko-epidemiološke situacije, saznaje Federalna televizija, prenosi FTV.

Odluka bi trebala biti donesena sutra na sjednici koja je zakazana za 8:00 sati.  Kako saznajemo, jedna od novih mjera, koja će biti donesena, odnosit će se i na pojačano prisustvo redara, koji će uz inspektore kontrolisati propisane mjere zaštite i rastojanja između stolova u ugostiteljskim objektima.

Također, općinske, gradske i kantonalne inspekcije, uz prisustvo pripadnika Uprave policije MUP-a TK-a, pojačat će nadzor nad provođenjem važećih naredbi i preporuka. Uvođenja lockdowna na području Tuzlanskog kantona, za sada neće biti.

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona evidentiran je 21 slučaj zaraze koronavirusom, na osnovu testirana 154 uzorka. Trenutno je aktivno zaražena 581 osoba.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.