9.3.2021. 11:18
3
Forto: Meni je Ivana super
Glavni grad BiH bi novog gradonačelnika mogao imati do kraja ovog mjeseca.
Ivana Marić, politička analitičarka, jedna je od kandidatkinja Naše stranke za poziciju dogradonačelnice Sarajeva.

Edin Forto, premijer KS, potvrdio je da organi stranke odlučuju danas o prijedlozima za ovu poziciju.

“Stranka će insistirati da to bude ženska osoba. Inače, meni je Ivana super”, rekao je Forto, a prenosi N1. 

Podsjetimo, analitičarka i jedna od kandidatkinja Naše stranke za dogradonačlenicu Sarajeva Ivana Marić oglasila se sinoć na Facebooku povodom videa na kojem govori o nastanku imena Bošnjaci.

Marić je u videu koji je izazvao oštre reakcije na društvenim mrežama rekla da su Bošnjaci sami sebe tako nazvali kako ne bi bili “samo muslimani”.

“Indikativno je da su video, snimljen prije nekoliko godina, objavili isti dan kada je u medijima izašla vijest da sam potencijalna kandidatkinja za dogradonačelnicu Sarajeva. To mi govori da ih boli ovo što radim i da su se prestrašili i od same pomisli da se ja direktno uključim u politiku pa makar to bila i funkcija dogradonačelnice Sarajeva. Kakav će tek ‘lov na vještice’ pripremiti ako se budem kandidirala za članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ni u jednom trenutku nisam ni pomislila ni rekla bilo šta ružno protiv bilo kojeg naroda ali mi je iskreno žao što su neki ljudi tu moju izjavu pogrešno shvatili”, napisala je Marić.

Glavni grad BiH bi novog gradonačelnika mogao imati do kraja marta mjeseca. Očekivanja su da konstituirajuća sjednica bude održana 20. marta kada će biti predloženi i kandidati nove Četvorke za gradonačelnika i dogradonačelnika. 


(Mirza Kadić)
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.