17.3.2021. 15:58
0
"Ništa nas ne može iznenaditi od Vlade FBiH na čelu s Novalićem"
Zaista se trudim da već mjesec dana, a u ovom trećem valu pandemije, ne uzrujavam našu javnost bilo kakvim komentarima. Naravno da smo svi šokirani ponašanjem viših nivoa vlasti, rekao je Konaković za Avaz.
- Nadam se da je ovo pitanje nabavke vakcina u Federaciji BiH zaista riješeno i završeno, nadam se da će one stići, kazao je za portal Avaza predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

- Zaista se trudim da već mjesec dana, a u ovom trećem valu pandemije, ne uzrujavam našu javnost bilo kakvim komentarima. Naravno da smo svi šokirani ponašanjem viših nivoa vlasti. Svjedočim da smo kao Kanton pokušali na 20 adresa doći do vakcina, ali na svakom mjestu zid je bio zapravo administrativni jer smo mi niži nivo vlasti, a oni nama kažu da čekaju Federaciju BiH i državu da se obrati – istakao je Konaković.

Dodao je da će sigurno imati komentar na sve što se dešava, ali nekad kad se podvuče linija.

- Ništa nas ne može iznenaditi od ovakve Vlade FBiH na čelu s premijerom Fadilom Novalićem. Potpuno smo navikli na sve što oni rade i bit ćemo iznenađeni ako se nešto dobro desi kao posljedica djelovanja ove vlade – naglasio je Konaković.

Prema njegovim riječima, može se pričom za malu djecu nazvati opravdanje da se do sada nisu mogle nabaviti vakcine jer se čekalo da neko iz Vijeća ministara kaže da država ne može.

- Pratimo procese u svijetu, vidimo da se Burundi vakciniše, neke zemlje trećeg svijeta došle do pola, a mi još nemamo vakcine, osim onih doniranih. Posebna priča je cirkus u vezi s vakcinom "AstraZeneca" koja je stigla iz Srbije, zdravstveni radnici su primili prvu dozu, a sad se ne zna hoće li drugu. A imamo i novu donaciju od predsjednika Erdoana. Pratimo i ovu trakavicu u vezi s Ad hoc tijelom. Nelogično je da Vlada FBiH toliko vremena tvrdi da ne može nabaviti vakcine i onda u jeku pandemije kaže da može, to je potpuni nonsens. Ali još jednom ponavljam, pokušavam da ne dolijevam ulje na vatru u trenutku kad je previše zaraženih i umrlih od koronavirusa – zaključio je Konaković.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.