23.3.2021. 16:42
0
Vlada BPK izdala naredbu u vezi s funkcioniranjem izolatorija 'Đački dom'
Dr. Aldijana Begović ispred Kantonalne bolnice određena je da bude koordinator za rad i funkcionisanje izolatorija u „Đačkom domu“.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde je s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju u vezi pojave i širenja novog koronavirusa i visoku incindencu oboljevanja, kao i smrtnih slučajeva na području BPK Goražde, prihvatila zaključak Kriznog štaba te izdala naredbu kojom je naložila JZU Kantonalna bolnica Goražde da formira timove koji će raditi u izolatoriju „Đački dom“.

Domu zdravlja „Dr. Isak Samokovlija“ Goražde i Domu zdravlja „Ustikolina“ naloženo je da izvrše preraspodjelu zdravstvenih radnika za ispomoć Kantonalnoj bolnici Goražde za potrebe rada izolatorija na način da Dom zdravlja „Ustikolina „ izvrši preraspodjelu jednog doktora i jednog medicinskog radnika, a Dom zdravlja „Dr. Isak Samokovlija“ Goražde jednog doktora i tri medicinska radnika, dok će Kantonalna bolnica Goražde obezbijediti ostali neophodni medicinski kadar.

Dr. Aldijana Begović ispred Kantonalne bolnice određena je da bude koordinator za rad i funkcionisanje izolatorija u „Đačkom domu“.

Rok važenja ove naredbe je 14 dana i mijenjaće se u skladu sa epidemiološkom situacijom.

U nastavku današnje sjednice, Vlada je preporučila Domu zdravlja „Dr. Isak Samokovlija“ iz Goražda da razmotri mogućnost otvaranja još jedne Covid ambulante pri Domu zdravlja.

Od inspekcijskih organa zatraženo je da izvrše pojačan nadzor rada sportskih kladionica na području BPK Goražde te da Vladi dostavljaju redovne izvještaje o provedenim aktivnostima na praćenju provođenja epidemioloških mjera od svih privrednih subjekata na području Kantona, saopćeno je iz Vlade BPK.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.