26.3.2021. 8:49
1
Alem Logo imao gotovo tri puta više glasova od Jasmina Ademovića, ali ga NiP nije predložio za šefa Gradskog vijeća Sarajeva
Elmedin Konaković, lider Naroda I pravde netom prije sjednice Gradskog vijeća na društvenim mrežama Pravda kandidaturu sina Kemala Ademovića, jasmine, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća. Kemal Ademović je idejni tvorac NIP-a i siva eminencija ove stranke, pa se NIP sumnjiči za nepotizam.

Konaković to rezolutno odbija te nam poručuje između ostalog da su spremni napustiti ovu funkciju zbog višeg cilja.

„Nama se prigovara nepotizam, želja za funkcijama, a naši partneri i cijela javnost zna da smo u ovoj koaliciji prepuštali funkcije koje nam pripadaju, pravili kompromise u ime konačnog cilja. Šta nam znaci Jasminov izbor? I tu, a i sve druge funkcije smo mi spremni napustiti zbog višeg cilja. Trenutno nam je viši cilj izbor Bogićevića za gradonačelnika. 

Trenutno nam je viši cilj da kompromitovani Srdić ne bude izabran i na taj način definitivno spriječi izbor Bogićevića, a omogući Skaki čansu za novi mandat. Trenutno nam je visi cilj da kroz taj proces prođe neko hrabar, neko ko može izdržati ovakav nasrtaj korumpirane hobotnice. I zato je dobro da smo odabrali genetski predodređenog Ademovića. Za još jednu važnu bitku. NiP u GV ima tri Bošnjaka koja su mogla na tu funkciju. I moja i njegova i sve druge funkcije NiP-ovaca su vam na raspolaganju za vise ciljeve, al’ nikad za ciljeve skaka, srdića, dodika-mehičevića, bibera, hadžibajrića... 

Kriterij je bio broj glasova u svakoj opštini i nacionalna struktura. Jasmin je u Centru na listi NiP-a imao drugi rezultat, preko 1000 ličnih glasova, ukupno peti rezultat od preko 600 kandidata sa svih lista“, kazao je Konaković.

Da broj glasova ipak nije bio kriterij vidjet ćete jednostavnim klikom na potvrđene rezultate izbora. Naime, Alem Logo (NIP) koji je u Gradskom vijeću imao je 2.834 lična glasa, a Ademović 1.058.

 No, Logo nije predložen, pa je teško razumjeti ove Konakovićeve poruke.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.