26.3.2021. 18:25
0
CZ Novo Sarajevo poduzima preventivne epidemiološke aktivnosti
Oformljeno je deset timova sa po dva volontera koji zajedno sa sekretarima novosarajevskih mjesnih zajednica pružaju pomoć i podršku starijim i ugroženim kategorijama stanovništva.
Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo od pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo poduzela je niz aktivnosti koje su usmjerene na preventivnom djelovanju u suzbijanju širenja infekcije izazvane virusom Covid-19.

Oformljeno je deset timova sa po dva volontera koji zajedno sa sekretarima novosarajevskih mjesnih zajednica pružaju pomoć i podršku starijim i ugroženim kategorijama stanovništva.

Timovi obilaze rizične i ugrožene kategorije stanovništva na području Općine, te im pružaju neophodnu pomoć u nabavci lijekova i prehrambenih artikala, kao i dostavu toplog obroka kako bi ta najranjivija  populacija građana smanjila svoje kretanje i kontakte, kao i mogućnost zaraze virusom COVID 19.

Općinski načelnik Hasan Tanović danas je sekretaru OO Crvenog križa Novo Sarajevo Asadu Kučeviću dodijelio je na upotrebu terensko vozilo za potrebe timova koji pružaju pomoć i podršku najugroženijoj populaciji stanovništva.

Radi zaštite medicinskog osoblja Općina Novo Sarajevo je u prethodnom periodu dodijelila određenu količinu zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava Domu zdravlja Novo Sarajevo. Kako bi se održavala propisana distanca i usmjeravanje pocijenata u ulici Bihaćka, na ulazu u Službu radiološke i ultrazvučne dijagnostike Doma zdravlja postavljena je zaštitna ograda u dužini 32 metra, te ograda od 20 metara prema "drive in" COVID punktu Novo Sarajevo.

Ispred Doma zdravlja Novo Sarajevo postavljene su i dvije pagode sa klupama radi zaštite pacijenata, korisnika usluga Doma zdravlja u slučaju vremenskih neprilika.

U ulici Zmaja od Bosne broj 15 ispred objekata Treće Policijske uprave, na mjestima izdavanja putnih isprava i drugih dokumenata postavljena je ograda od 40 metara čime su poboljšane epidemiološke mjere po pitanju smjera kretanja i održavanja propisane distance, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.