4.4.2021. 20:34
1
Zar je važno ko je koga prvi pozvao dok nam ljudi umiru: Ako neće Sebija Izetbegović Vraniću, neće ni on njoj
Već dva dana traje drama oko stanja na KCUS-u koja je izazvana objavom pisma nepoznatog/ih autora, a s obzirom da se danas pojavilo i drugo pismo postavlja se pitanje autentičnosti prvog pisma iako sadržajno imaju dosta sličnih elemenata.

Još uvijek je nepoznato ko tačno stoji iza pisama, a rezultat je velika uznemirenost javnosti, naročito onih građana čiji se članovi porodica liječe na KCUS-u od Covid 19 ili su preminuli tokom liječenja. 

Ministar zdravstva KS Haris Vranić i menadžment KCUS-a na čelu sa direktoricom Sebijom Izetbegović o ovim krucijalnim problemima komunciraju posredno putem medija.

Tako je ministar Vranić jutrošnjim saopćenjem za javnost uputio poziv za sastanak u  Ministarstvu zdravstva KS generalnoj direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović, šefici klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Ameli Katica Mulalić, šefu službe za održavanje medicinskih uređaja Jasminu Vražalici i predstavnicima stručnog kolegija Klinike za anesteziju i reanimaciju a na temu uslova rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo u ponedjeljak u 9 sati.

Sastanak je sazvan zbog svih informacija koje su se pojavile posljednja dva dana a koje impliciraju i da je došlo do činjenja ozbiljnih krivičnih djela iz oblasti protiv zdravlja ljudi.

Tokom dana oglasio se i Krizni štab Kliničkog centra UNSA koji je odbacio sve insinuacije navodeći da su “oni ljekari, a ne ubice”.

Pozvali su ministra Vranića da u 9 sati dođe na sastanak sa anesteziolozima iz KCUS ali i svim ostalim uposlenicima koji učestvuju u liječenju Covid – 19 bolesnika.

S obzirom da je riječ o istoj satnici, ali i da je ministar Vranić prvi uputio poziv, pitali smo ga da li će se možda odazvati pozivu sa KCUS-a.

U svom odgovoru naveo je da on prvi sazvao sastanak te da je pitanje da li će se direktorica Izetbegović odazvati, kao i da nije kloniran da bi bio na dva mjesta u isto vrijeme.

Dok građani gube živote, a stanovništvo u panici i strahu nakon šokantnih detalja koji se objavljuju, nikome ne treba dodatno “dolijevanje ulja na vatru”. Ukoliko sutra ne dođe do sastanka na kojem bi se trebale razjasniti sve nedoumice posljedice po građane bit će neminovne, dok odgovorni prebacuju krivicu s jednih na druge. Treba li ih podsjetiti da je u Sarajevu samo u protekla 34 dana preminulo 400 covid pacijenata.  

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.