12.4.2021. 21:38
1
Slovenački mediji tvrde da, ipak, postoji tajni dokument koji poziva na raspad Bosne i Hercegovine!
Slovenački premijer, Janez Janša, negirao je danas navode o tome kako je u Brisel poslao neslužbeni dokument "non-paper" koji se poziva na raspad Bosne i Hercegovine, prenosi portal Oslobođenje.

Međutim, nakon njegovog negiranja slanja bilo kakve vrste takvog dokumenta, slovenački mediji pišu da takav dokument u kojem se govori o raspadu BiH vjerovatno postoji.

Slovenački mediji su objavili da postoji velika mogućnost da takav dokument o raspadu Bosne i Hercegovine zaista postoji, ali da se on drži u strogoj tajnosti, te da je poslan diplomatskim kanalima. Prema izvorima ovog slovenačkog portala, koliko je taj dokument tajan, najbolje govori podatak da ga nisu vidjeli ni najviši slovenački zvaničnici, prenosi Oslobođenje.

Prema njihovim navodima, fokus tog dokumenta nije isključivo na Bosni i Hercegovini, nego se on tiče i Sjeverne Makedonije.

Oni su se za pojašnjenje obratili Ministarstvu vanjskih poslova, Evropskoj komisiji, Evropskom vijeću i Američkoj ambasadi u Ljubljani.

(H. Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.