6.5.2021. 22:02
1
Željka Cvijanović poručila: Republika Srpska ne podriva, već promoviše koncept stabilnosti i mira
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da taj entitet ne podriva ni stabilnost niti mir, već upravo promoviše koncept stabilnosti i mira.

Prema njenim riječima, razgovori koje nudi Republika Srpska, upravo su u funkciji normalnog razvoja društva, te sagledavanja na koji način urediti neke odnose, znajući da neki međunarodni postupci ili alati, koji su primjenjivani u prethodnom periodu, nisu dali željeni rezultat.

Govoreći o izvještaju visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka Savjetu bezbjednosti UN, Cvijanovićeva je poručila da su ti izvještaji postali kliše, ali i da su s druge strane, velika obmana široke međunarodne javnosti.

– Kad je riječ o visokom predstavniku i onima koji ga čvrstvo promovišu i stoje iza njega, tu je na sceni zabijanje ili stavljanje glave u pijesak ili guranje stvari pod tepih, nemogućnost, nesposobnost ili nepostojanje želje da se sagledaju stvari u nekim realnim okvirima – rekla je Cvijanović za RTRS.

Cvijanović je dodala da je Republika Srpska sve drugo u odnosu na to.
– Mi želimo da u Republici Srpskoj zaista proanaliziramo određene stvari, da vidimo šta su bolje recepture, da li postoji neki način da se krećemo u budućnosti, a da to bude put kakvog-takvog uspjeha – smatra Cvijanović.

Očigledno je, dodala je ona, da se ovo što sada postiji na sceni, ali i godinama unazad nije pokazalo kao dobro niti je u funkciji stabilnosti.

– Nažalost, nije ni u funkciji pravljenja nekih boljih međuetničkih odnosa, političkog razumijevanja, unutrašnjeg dijaloga, bar neke interesne kohezije. Vi danas u BiH nemate čak ni tu interesnu koheziju, da kažete – to je naša orijentacija, idemo da pratimo neki interes – naglasila je Cvijanović.

Cvijanović je istakla da “ovo ovdje nije interes ni Bošnjaka ni Hrvata niti Srba”.

– Ovo je jedno stanje razuđenosti koje nam odvlači pažnju, energiju, vrijeme i novac od onoga što bi trebalo da budu prioriteti. Republika Srpska hoće unutrašnji dijalog u okviru BiH zato što cijenimo da taj dijalog može donijeti dobar rezultat i iza kojeg možemo svi da stanemo – navela je predsjednica Srpske.

(Ajdin Balićevac)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.