6.5.2021. 22:33
0
SDP TK osudio medijski istup Mijatovića, podržali Benjaminu Karić
Nakon OO Žepče, prošireno Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP-a Tuzlanskog kantona osudio je, također, današnji istup potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića, te uputio podršku gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić.

Iako se Mijatović ne spominje izrijekom, jasno je da je riječ o reakciji na "antifeministički ispad", kako je OO Žepče nazvao komentare Mijatovića o Benjamini Karić, također, potpredsjednici SDP-a.

"Predsjedništvo Kantonalne organizacije SDP BIH Tuzla je jednoglasno osudilo medijski istup jednog od funkcionera SDP BIH na današnjoj press konferenciji kojim se omalovažavaju i vrijeđaju članovi i funkcioneri SDP BiH.

U kontekstu navedenoga, Predsjedništvo KO SDP BIH Tuzla je jednoglasno pružilo punu podršku Gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić u daljem radu i djelovanju", saopćeno je iz KO SDP Tuzlanskog kantona.

Na današnjoj proširenoj sjednici Predsjedništva Kantonalne organizacije SDP BIH Tuzla sa predsjednicima opštinskih i gradskih organizacija SDP BIH sa područja Tuzlanskog kantona usvojen je, također, Program rada za period maj - decembar 2021. godine.

"Sjednici je, zajedno sa SDP-ovim ministrima u Vladi TK, prisustvovao i Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić, koji je prezentovao 100 dana rada Vlade Tuzlanskog kantona. Predsjedništvo je čestitalo Premijeru i ministrima u Vladi TK na do sada uspješnom radu te pružilo podršku u daljem radu i andgažmanu za dobrobit svih građanki i građana Tuzlanskog kantona", zaključeno je iz SDP-a Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, Mijatović na današnjoj press konferenciji SDP-a reagiao i na prijedlog zastupnika SDP-a u Parlamentu BiH Denisa Bećirovića o formiranju Pokreta za zaštitu države Bosne i Hercegovine.

"Ja sam mislio da je Denis već u Banjoj Luci da hapsi Milorada Dodika. Najavio je to prije dvije sedmice, ali ne vidjeh ga tamo. Čudi me malo. Hajte da prestanemo braniti Bosnu iz Sarajeva. Molim ga to javno, kao partijskog druga", rekao je Mijatović.

Bećirovićevu ideju je javno podržala i nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, pa se Mijatović osvrnuo i na njene izjave.

"Super je i što je Benjamina podržala tako nešto. I meni je drago, jer ona baklava koju je napravila je sjajna, ali hajde da se vratimo na život. Može da se ljuti na mene ko god hoće", izjavio je Mijatović.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.