22.7.2021. 15:18
2
Muriz Memić, dan nakon donošenja presude za "petorku" - Slučaj ide dalje, biće ovo teška borba za pravdu!
Samo dan nakon podizanja optužnice u slučaju Memić, posjetili smo Dženanovog oca Muriza Memića koji nam je ispričao nekoliko novih i veoma bitnih detalja kada je slučaj stradalog Dženana u pitanju.

Razgovarali smo u video razogovoru o optužnici protiv "petorke", o političkom poigravanju oko kompletnog slučaja, ali i spomenuli neka imena i njihove postupke. Stvari kojima su dijelom pomogli/odmogli da slučaj dođe do ovog dijela - do podizanja optužnice protiv odogovornih, a bacanja u sjenu starih detalja o navodnom razlogu smrti ovog mladog momka, te kobne noći u Velikoj aleji na Ilidži.

Kakvi su bili vaši prvi utiscio, jedno među drugim kad su se desili ti oslobađajući momenti, da se "petorka" brani sa slobode?

- Ovo se nije trebalo desiti nikako! Alisa je sada trudna, ali 2016. nije bila trudna. Dalida Burzić da je uradila istragu kako treba, Alisa je tada trebala biti uhapšena! Udala je se i trudna je, ja opet kažem - te žalopoljke sud ne prepoznaje - navodi Muriz u razgovoru za Source.ba portal.

U toku razgovora dotakli smo se i Kadrije Kolića. Muriz Memić imao je veoma zanimljiv odgovor kada je ova osoba u pitanju:

- Kadrija Kolić je mene sreo ispred suda i čestitao mi kako se borimo ja i Ifet i kako smo sve iznijeli do sada. I vidite kako taj čovjek promijeni priču. Ali, Kadrija Kolić ne brani BArić Josipa, on već brani Seada Kreštalca, svog kafanskog druga.. Jer oni se druže i Sead Kreštalica mu i daje tu dokumentaciju i savjetuje ga šta će pričati! Ja mislim da je to dobro neljudski nod Kadrije Kolića, Rekao je i da iznosim laži, da obmanjujem javnost - kaže nam u razgovoru Muriz Memić, otac rahmetli Dženana Memića, momka nesretno stradalog 2016. godine.

Nermin Muzur, Elvedin Okerić i Dino Konaković dali su mi podršku, bili su tu od početka - kazao je Memić u toku razgovora. Doao je još nešto kad su politika i stranke u pitanju:
- Evo, ja pozivam sve stranke da daju podršku za sljedeće proteste koje ću održati. Vidjet ćete koja se stranka neće odazvati! Dali ste mi ideju, možda budu na njegov rođendan! - zaključuje Memić.

Ostale detalje pogledajte i preslušajte u video razgovoru koji je ekipa Source.ba portala zabilježila samo dan nakon donošenja odluke da se "petorka" upletena u slučaj zvanično osudi i da proces krene daljim tokom.

Ukoliko ne možete pokrenuti video na vrhu teksta, kliiknite OVDJE.

NOVINAR: Amer Mujezinović
KAMERMAN: Kenan Ćemo
MONTAŽA: Kenan Ćemo

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.