5.8.2021. 22:04
0
Godišnjica SDA Tuzla 'Nastavljamo borbu za očuvanje jedinstvene BiH'
Večeras je održana Akademija povodom 31. godišnjice rada Gradskog odbora SDA Tuzla. Gost ove svečanosti bio je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović. U svom obraćanju govorio je o nizu ustupaka koje je napravila strana koju predvodi Milorad Dodik.

- Nastavljen je NATO put BiH, imenovan je novi saziv Centralne izborne komisije, skinuta je ploča sa imenom Radovana Karadžića na Palama, srušena je crkva u dvorištu Fate Orlović, popunjen je Ustavni sud BiH imenovanjem stranog sudije, održana je masovna vježba NATO-a na Manjači, Crna Gora i Kosovo su usvojili Rezoluciju o osudi genocida Srebrenici – izjavio je Izetbegović.

Predsjednik GO SDA Tuzla u svom obraćanju podsjetio je na put ove stranke u Gradu Tuzla kroz tri decenije njenog djelovanja.

- Ova 31. godina iza nas bila je u nekim periodima jako teška i turbulentna. Kada je riječ o gradu Tuzla mi smo svih ovih godina na neki način opoziciona stranka u Tuzli, ali smo na jedan konzistentan politički način izgradili podršku od nekih dvadeset posto građana koji izađu na izbore u Tuzli – izjavio je predsjednik GO Salko Zildžić


On je naglasio da imaju jako malu populaciju u podršci kada je riječ o građanima, bez obzira što su u nekim ranijim vremenima imali određen razdor unutar stranke, ali se ti razdori nisu odrazili na izborni rezultat što govori da ovdje postoji skupina ljudi koja podržava rad SDA u Tuzli i njihove programe.

Fahrudin Skopljak predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona izrazio je svoje uvjerenje da će SDA u Tuzli pokazati ozbiljnu snagu na narednim izborima.

- SDA je ideja koja traje. Biti prisutan i istrajavati na očuvanju države BiH više od tri decenije je jedinstven primjer za BiH – izjavio je Skopljak.

Jedinstvenu poruku su večeras  sa akademije poslali - da će i u narednom periodu SDA voditi borbu za očuvanje jedinstvene Bosne i Hercegovine.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.