14.8.2021. 20:59
0
Benjamina Karić se sastala sa kontroverznim Nijemcem koji smatra da je NATO započeo rat u bivšoj Jugoslaviji
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas se sastala s njemačkim političarom Tobiasom Pflugerom, prenosi večeras Avaz.

Karić vjerovatno nije znala da se radi o osobi koja je stava da je NATO započeo rat u bivšoj Jugoslaviji i koja djeluje u okviru partije "Die Linke" koja gaji kontroverzne stavove o dešavanjima devedesetih godina na našim prostorima.

Vijest o njihovom sastanku u Vijećnici objavili su brojni bh. mediji. U večernjim satima Gradska uprava Grada Sarajeva uklonila je objavu sa Facebooka i Twittera.

Podsjetimo, "Die Linke", čiji je član Pfluger, se smatra ekstremno ljevičarskom strankom od svih zastupljenih u Bundestagu, a neki je opisuju strankom koja nadzire neke svoje unutarnje frakcije poput Komunističke platforme i Socijalističke ljevice, zbog ekstremističkih tendencija.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.