19.8.2021. 8:29
0
TK izdvaja milion maraka za masovnu imunizaciju protiv koronavirusa
Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona (ZZOTK) osigurao je milion konvertibilnih maraka za zdravstvene ustanove primarnog tipa s ciljem omasovljenja imunizacije građana. Domovi zdravlja koji budu aplicirali za ova bespovratna novčana sredstva dodijeljene iznose morat će opravdati do 31. januara 2022. godine.

- Do tog datuma domovi zdravlja koji dobiju novac moraju proslijediti tačan broj vakcinisanih građana, broj zaposlenika koji su bili angažirani u procesu imunizacije i utrošak materijalno-tehničkih sredstava - pojašnjava Denis Husić, direktor ZZOTK, prenosi agencija Patria.

Prema preliminarnim podacima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, u ovom kantonu do sada je vakcinisano 85.000 građana, od čega 25.000 u Tuzli. Proces imunizacije i dalje teče, vakcina ima dovoljno, ali je potrebno ubrzati kompletan proces kako bi što više građana prije zimskih mjeseci primilo vakcinu.


- Imamo određenih problema u kompletnom procesu, a upravo ovim bespovratnim novčanim sredstvima želimo pomoći zdravstvenim radnicima i ustanovama da iznesu teret imunizacije - smatra Husić

Uzimajući u obzir trenutna epidemiološka kretanja i primjetno povećanje broja pacijenata pozitivnih na koronavirus sa srednjom i težom kliničkom slikom, postoji strah da su ovo podaci koji ukazuju na novi val zaraze COVID-19.  S ciljem intenziviranja procesa vakcinacije stanovništva na području Tuzlanskog kantona, Vlada TK usvojila je program dodjele bespovratnih sredstava.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.