23.8.2021. 20:10
0
Novalića naljutili natpisi medija: Predstavljate nas nesposobnim i nekompetentnim, dok drugi kritikuju mi radimo
Premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, oglasio se danas na svom Facebook profilu gdje je sa javnošću podijelio vijest da su ekonomske mjere koje je Vlada FBiH uvela na početku pandemije dovele do suficita u budžetu.

Ekonomske mjere koje je Vlada FBiH uvela na početku pandemije rezultirale su suficitom budžeta. Sa druge strane, mjere koje je uveo entitet RS, ostvarile su deficit, rekao je Novalić.

Kako kaže Novalić, zasmetale su mu kritike na račun rada Vlade FBiH, dok se paralelno sa tim pišu hvalospjevi o Vladi RS.

- Ne mogu da se ne prisjetim hvalospjeva određenih medija o vladi entiteta RS i kritika na moj račun i račun Vlade FBiH.

Ali brojevi ne lažu. S&P je sačinio izvještaj Centralne banke o budžetskom deficitu manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, prema kojem taj deficit iznosi 600.000.000KM, kazao je on.

Ističe da Federacija BiH, za razliku od RS-a, već dvije godine bilježi suficit.

- Za razliku od entiteta RS, FBiH već 2 godine bilježi suficit. To ne spriječava neke medije da Vladu FBiH predstavljaju nesposobnom i nekompetentnom dok vlast manjeg BH entiteta nazivaju uspješnom. Dok drugi kritikuju, mi radimo, zaključio je Novalić.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.