1.9.2021. 22:46
0
Policija potvrdila pucnjavu i lockdown u srednjoj školi u Sjevernoj Karolini
Srednja škola u gradu Winston-Salem u Sjevernoj Karolini zatvorena je nakon prijavljene pucnjave, saopćila je gradska policija u srijedu popodne. Pucnjava se dogodila u srednjoj školi Mount Tabor, objavila je policija Winston-Salem na Twitteru, prenosi CNN.
"Mi ... osigurali smo kampus i činimo sve što je moguće kako bismo studente zaštitili", piše na tvitu policije. "Aktivno istražujemo šta se dogodilo i podijelit ćemo potvrđene informacije kada budu dostupne."

Nakon pucnjave, učenici su prevezeni u porodicu Robinhood YMCA kako bi se ponovo spojili sa roditeljima, objavila je kancelarija šerifa okruga Forsyth na Twitteru.

Srednja škola Mount Tabor, koja se nalazi na sjeverozapadu Winston-Salema, imala je više od 1400 učenika u školskoj godini 2019-20, prema najnovijim podacima dostupnim iz statističkog centra američkog Ministarstva obrazovanja - navodi se u tekstu CNN-a.

Nakon što je prijavljena pucnjava, viđena su brojna vozila za provođenje zakona parkirana uz obje strane ulice u blizini škole u srijedu, pokazao je video zapis s CNN -ove podružnice WXLV.


(Amer Mujezinović)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.