4.9.2021. 12:04
0
Počeo vanredni izborni kongres Naše stranke, Forto jedini kandidat
Drugi vanredni izborni kongres Naše stranke (NS), na kojem će se birati novi predsjednik ove stranke, počeo je danas u Sarajevu.

U skladu s Odlukom Glavnog odbora Naše stranke, organizaciji vanrednog kongresa pristupilo se nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika NS-a Predraga Kojovića.

Pravo da budu birani na funkciju predsjednika imaju svi članovi Naše stranke koje nominira minimalno pet lokalnih organizacija.

Na temelju pristiglih nominacija iz općinskih i gradskih stranačkih odbora, aktuelni premijer Kantona Sarajevo Edin Forto bit će jedini kandidat za predsjednika NS-a. Njega će danas birati 139 delegata iz 27 općinskih i gradskih odbora.

Ostalom rukovodstvu Naše stranke mandat i dalje traje.

Kako je ranije najavljeno, rezultati glasanja bit će poznati oko 15 sati, nakon čega bi se članovima Naše stranke i javnosti trebao obratiti njen novi predsjednik.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.