11.9.2021. 13:17
0
Povicima "Pravda, pravda" počeli protesti "Pravda za Dženana Memića"
FOTO: Didier Torsche
U Sarajevu sse danas održavaju mirni protesti grupe "Pravda za Dženana Memića". Protesti se održavaju na trgu ispred Narodnog pozorišta. Glavni zahtjev sa ovog, kao i sa svih prethodnih skupova koje je organizovala ova grupa, koju predvodi porodica Memić, je da se otkriju i procesuiraju odgovorni za stradanje 22-godišnjeg Mladića Dženana Memića, koji je napadnut početkom februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, a podlegao je sedam dana kasnije u bolnici od zadobijenih povreda.

Povicima "Pravda, pravda", kako je i najavljivano, počeo je mirni protestni skup "Pravda za Dženana Memića". Više od 1.000 ljudi okupilo se na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, dajući na ovaj način podršku borbi porodice stradalog Dženana Memića da se konačno saznaju imena odgovornih za smrt 22-godišnjeg mladića.

Na skup su, kao i u svim ranijim okupljanjima, došli članovi porodice Memić, otac Muriz i sestra Arijana, u pratnji advokata Ifeta Ferageta. Uskoro bi trebalo uslijediti i njihovo obraćanje, prenosi Oslobođenje.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.