13.9.2021. 20:28
0
Mjere u RS-u produžene do 27. septembra
Dosadašnje mjere u Republici Srpskoj produžune su do 27. septembra 2021. godine, zaključeno je na današnjoj sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije RS.

Prihvaćena je i Informaciju o raspodjeli 25.000 doza druge komponente Sputnjik V vakcine protiv virusa korona, te zadužio Institut za javno zdravstvo RS da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske, prenosi BHRT.

“Republički štab poziva sve građane, ukoliko se nisu vakcinisali, da to učine što prije”, navodi se u saopštenju.

Vakcinacija u Republici Srpskoj odvija se bez zastoja, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, različitih proizvođača, za građane. Republički štab za vanredne situacije naložio je Ministarstvu unutrašnjih poslova i Inspektoratu da intenziviraju kontrolu sprovođenja mjera zaštite od virusa korona. I dalje se zabranjuje okupljanje u grupama većim od 120 osoba, sva privatna okupljanja koja se ne održavaju na javnom mjestu u grupama većim od 70 osoba, piše BHRT.

Takođe se ograničava radno vrijeme u periodu od šest do 24 časa svim ugostiteljskim objektima za hranu i piće i priređivačima igara na sreću. Noćni klubovi i dalje mogu da rade do dva časa iza ponoći.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.