28.9.2021. 14:08
0
Konaković ne ide na megdan Izetbegović: Trojka će predložiti nekoga ko "nije u stranci" za člana Predsjedništva BiH
Edin Forto, predsjednik Naše stranke, Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, održali su jučer prvi sastanak povodom nastupa koalicije koju čine njihove stranke na predstojećim izborima u oktobru 2022.

S obzirom na iskustvo vlasti koju ove tri stranke obnašaju u Kantonu Sarajevo, smatraju da je programski pristup koaliranju i na sljedećim izborima najbolji politički model koji se može ponuditi građanima.

„Aktivno slušati građane i na osnovu toga kreirati programe i mjere koje ćemo kao vlast preduzeti najpošteniji je odnos prema biračima. Za građane on je vrlo mjerljiv. U svakom trenutku mogu znati šta smo uradili. Za nas, kao političare, vrlo je uvjerljiv. Pokazuje našu upućenost u svakodnevni život građana i politici vraća dostojanstvo i svrhu. Sve drugo je otuđenost. Ili spisak lijepih želja bez realnog pokrića da budu ostvarene u razumnom roku ili, još gore, manipuliranje ratnim i egzstencijalnim traumama građana“, poručeno je u ime Trojke.

Do 15.10. bit će formirani timovi za izradu programa na svim nivoima vlasti.

Razgovarano je i o zajedničkom kandidatu za Predsjedništvo BiH. Dogovoren je profil kandidata kakav bi bio poželjan svim članovima koalicije:

„Stranački neutralna, ali po integritetu jaka osoba bi donijela pobjedu u utrci za Predsjedništvo“, rečeno je na sastanku.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.