15.10.2021. 12:00
0
Dodik u fazi trajnog odlaska ili kraćeg opstanka, tvrdi Šarović
Dodik je trenutno u sopstvenoj političkoj borbi između trajnog odlaska i opstanka još jedan kraći period. Rejting stranke mu slabi, mnogo je korupcionaških afera, opozicija ga pritiska snažno i zna da ako izgubi izbore da ga čeka katastrofa nevjerovatnih razmjera pa je očigledno krenuo u rulet igru na sve ili ništa - poručio je danas Mirko Šarović, nosilac pozicije predsjednika Srpske demokratske stranke.

"Zadnjih 10 godina političkog života u Republici Srpskoj prošlo je u blefiranju Milorada Dodika u kome je on namagarčio mnoge. Kupovao je svoje mandate i mandate svoje stranke na način što je strašio narod. Dobijao je podršku jer je stvorio lažnu sliku sebe kao čovjeka koji vodi Republiku Srpsku u nezavisnost“ - poručio je Šarović u poruci o Dodiku.


Šarpvož za dodika tvrdi da, prevario je ljude već tri puta zato što nije imao realnu namjeru da napravi nezavisnost Republike Srpske i razdvoji BiH.

"Mirni razlaz je opcija dogovora s kredibilnim političkim faktorima iz druga dva naroda ali to ima samo u crtanom filmu. Ako nema mirnog dogovora, Republika Srpska i naš narod ne žele sukobe. Raspakivanje Dejtona je pogubno za Republiku Srpsku i moj stav je da ne treba da idemo u avanturu. Dejtonskoj arhitekturi trenutno nema nikakve alternative“ – zaključio je Šarović, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.