19.10.2021. 17:41
0
Predloženo produženje pritvora trojici osumnjičenih za korupciju
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je produženje pritvora za trojicu osumnjičenih za korupciju u vezi s prijemom uposlenika u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz tog tužilaštva.

Pritvor je predložen za još dva mjeseca kako bi se osiguralo nesmetano provođenje i okončanje istrage. Trojica osumnjičenika su Rejhan Raković (1980.), Ensar Saličinović (1991.) i Kenit Čakić  (1994). Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svjedoke ili saučesnike.


Navedeni osumnjičenici su pod istragom zbog krivičnih djela primanje dara ili drugih oblika koristi u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz Krivičnog zakona BiH, koja se odnose na koruptivna ponašanja i aktivnosti prilikom konkursa za prijem uposlenika u Graničnu policiju BiH.


Tužilaštvo BiH, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, preduzima intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.