22.10.2021. 14:53
1
Mandić se pohvalio vakcina-tortom, uslijedila je lavina komentara: Možete li nam objasniti poentu?
Srđan Mandić, načelnik Općine Centar danas se putem društvenih mreža pohvalio kako su obišli doktore i medicinske radnice Zetri kao i tačno prije šest mjeseci.

Tim povodom su donijeli i tortu u obliku vakcine kako bi se počastili.

“Prije tačno 6 mjeseci prvi put smo, odmah po otvaranju punkta za masovnu vakcinaciju na Zetri, obišli naše heroje u bijelom. Juče smo se ponovo sreli, nekoliko dana pred konačno zatvaranje ovog centra i njihov povratak redovnim radnim aktivnostima. U prethodnih 6 mjeseci ovi hrabri ljudi, koji dolaze iz svih medicinskih institucija sa područja Kantona Sarajevo, su nam pokazali ono što nažalost prečesto zaboravimo – da kada smo ujedinjeni, u borbi za dobro, tada pobjeđujemo! Preko 200.000, odnosno skoro 50% stanovnika Kantona Sarajevo primilo je na ovom mjestu spasonosnu vakcinu protiv Korona virusa. Belma, Marijana, Dženan, Igor, Alen i Srđan vam, u ime svih nas, još jednom upućuju izraze dubokog divljenja i poštovanja za sve rizike, naporne dane i neprospavane noći. Dragi ljudi, od srca vam hvala”, napisao je Mandić.




Međutim, ovim postupkom prema svemu sudeći građani nisu bili oduševljeni. Naime, veliki broj reakcija na društvenim mrežama je u negativnom kontekstu te nikome nije jasno zbog čega ne nose maske u zatvorenom prostoru.

“Kao stanovnici Opcine Centar možete li mi objasniti poentu kupovine torte u obliku vakcine kao i vaše okupljanje bez maski?! U mjesecu kada će nam 200.000 vakcina propasti. Hvala.”, glasio je jedan od komentara.

Potom, jedan od građana je pitao načelnika Mandića gdje se on vakcinisao.

“A QR code za vakcinaciju nisu u stanju 10 dana da ti pošalju na viber”, glasio je jedan od komentara.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.