22.10.2021. 15:52
0
SDP BiH Sattleru: EU mora preći sa riječi na djela
Generalna ocjena SDP-a BiH je da je ugrožen ustavni poredak BiH i da je krajnje vrijeme za odlučnu reakciju ovlaštenih predstavnika međunarodne zajednice i domaćih organa vlasti.

Delegacija SDP BiH u sastavu Denis Bećirović, potpredsjednik SDP BiH, Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, Ivan Boban, potpredsjednik SDP BiH, Benjamina Londrc, potpredsjednica SDP BiH i Nerin Dizdar, politički direktor SDP BiH razgovarala je danas sa specijalnim predstavnikom EU u BiH, ambasadorom Johannom Sattlerom. 

Čelnici SDP BiH su g. Sattleru potcrtali stav da je krajnje vrijeme da međunarodna zajednica pređe sa riječi na djela kada je u pitanju trenutna kriza i protivustavno djelovanje Milorada Dodika i organizirane grupe oko njega.

- Sagovornici su se složili da se radi o kriznoj situaciji u kojoj je nužno poduzimanje konkretnih koraka. Konstatirano je da je kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH nedopustiv čin i da će svi koji krenu u tom pravcu snositi najozbiljnije krivično-pravne sankcije - navode iz SDP-a.

Ohrabrujuća je poruka g. Sattlera da EU nema plan B za BiH kada je u pitanju očuvanje integriteta, cjelovitosti i suvereniteta BiH, dodali su iz članstva ove stranke.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.