26.10.2021. 10:42
0
Vijećnica večeras u bojama Austrije
Austrijski Nacionalni praznik 26. oktobar se zbog trenutne epidemiološke situacije i ove godine obilježava u digitalnoj formi. Austrijska ambasadorica Ulrike Hartmann na ovaj način poziva sve Austrijanke i Austrijance i sve prijatelje i partnere Austrije u Bosni i Hercegovini da zajedno obilježimo ovaj praznik.
Poslušajte pozdravne riječi ambasadorice Hartmann u povodu austrijskog Nacionalnog praznika, kao i austrijsku državnu himnu i muzički komad “Due Pupille” Wolfganga Amadeusa Mozarta u izvedbi hora „Kuće dobrih tonova“ iz Srebrenice.


Ambasadorica Hartmann u svom obraćanju izražava ponos zbog solidarnosti Austrije i radost zbog donacije pola miliona doza vakcina za građane Bosne i Hercegovine. „Jer naš moto glasi: Niko u Austriji nije siguran, sve dok nisu sigurni svi ljudi.“, istakla je Hartmann.

„U septembru ove godine je austrijska Savezna vlada pružila posebnu podršku austrijskoj izvoznoj privrednoj djelatnosti i pokrenula inicijativu pod motom "ReFocus Austria". Signal koji time šaljemo je: We are back in business!“, istakla je ambasadorica Hartmann u video poruci.

Sigurnost Bosne i Hercegovine je od izuzetnog značaja za Austriju, što pokazuje dugogodišnje, kontinuirano prisustvo austrijskih vojnika u zemlji. „Jasno se zalažemo za nastavak ovog angažmana za mir i sigurnost u okviru EUFOR-a.“, naglašava Hartmann u svom govoru.

Na kraju, ambasadorica Hartmann potcrtava da je za Austriju posebno važna politička budućnost Bosne i Hercegovine - kao snažnog partnera u Evropskoj uniji. „Sada je na Bosni i Hercegovini, da hitno poduzme neophodne političke i pravne korake.“

Ostali programski sadržaji u okviru obilježavanja austrijskog Nacionalnog praznika u Bosni i Hercegovini 2021. godine:

Od 26.10.2021. godine Austrijska ambasada u Sarajevu povodom Nacionalnog praznika pokreće kampanju prikazivanja razglednica sa prizorima iz cijele Austrije. Stoga u narednih sedam dana obratite pažnju na LED reklamne ekrane u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru i posmatrajte Austriju iz različitih uglova.

Večeras će u periodu od 19:00 i 22:00 sati zgrada Vijećnice povodom austrijskog Nacionalnog praznika biti osvijetljena u bojama austrijske zastave. 

Iz Ambasade posebnu zahvalnost žele iskazati generalnom sponzoru programa, Raiffeisen Bank dd BiH, kao i prijateljima iz „Kuće dobrih tonova“ iz Srebrenice koji su svojom kreativnošću i vrijednim radom obogatili video povodom Nacionalnog praznika.

Austrijska ambasada Sarajevo želi mnogo zabave u zajedničkoj proslavi.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.