26.10.2021. 14:03
0
"Bogu se zahvalite što vam država daje platu, da ste kod privatnika tri puta biste dobili otkaz!"
Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu BiH rekao je na današnjoj sjednici rekao je da je ovo kreativan način da se zastupnici SNSD-a vrate u insititucije budući da je Tegeltija u trenutku donošenja odluke znao da neće biti usvojena, prenosi danas Avaz.

- Što se mene tiče niste trebali ni izlaziti iz Parlamenta, mada niste vi to ni uradili zato što ste htjeli nego što je tako rečeno, da ne kažem naređeno. Situacija u državi koja je nastala nakon blokade nimalo ne obećava ni u političkom ni u sigurnosnom smislu. Moja želja je da se normalizira rad insitucija i prema mojim informacijama to će biti skoro. I ovo do sada je bilo suvišno. Na koncu, Bogu se zahvaliti što vam država daje plaću i što vas BiH štiti. Da ste kod privatnika, dosad biste tri puta dobili otkaz - rekao je Magazinović.

Snježana Novaković-Bursać, predsjednica Kluba SNSD-a rekla je da su oni tu samo da bi izglasali smjenu ministra odbrane te istakla da znaju da zastupnici iz FBiH neće glasati za ovu odluku.

- Ovdje će se pokušati nama imputirati blokada insitucija, razvaljivanje države - rekla je Novaković-Bursać.

Magazinović je nakon iskaza Novaković-Bursać da su zastupnici SNSD-a odlučni, rekao da su odlučni da slušaju naredbe Milorada Dodika, na šta je ona dodala da zastupnicima iz RS parlament nije jedini posao te da oni imaju gdje obavljati rad.

Nenad Stevandić (SNSD) je rekao da oni nisu najamni radnici.

- Nismo mi ovdje došli da nas neko vrijeđa i naziva relevantnim ili nerevantnim - rekao je Stevandić.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.