27.10.2021. 8:53
0
Ivo Komšić: Čović je saveznik rušilačke politike iz RS -a
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine tokom agresije i jedan od rijetkih političara koji je učestvovao u gotovo svim mirovnim pregovorima Ivo Komšić smatra da ponašanje visokog predstavnika nije enigmatično, niti je ponašanje Dragana Čovića misteriozno.

On je glavni politički saveznik rušilačke politike koja dolazi iz RS-a i ta politika ima kontinuitet. Čović i Dodik imaju potpisan sporazum o suradnji i to nije tajna, kao što je Tuđman imao s Miloševićem a Boban s Karadžićem. Čović to ne krije, on se poziva na Tuđmanovu politiku prema BiH, on se ne odriče Herceg- Bosne koju je Haški sud proglasio zločinačkom tvorevinom, kazao je Ivo Komšić.

Prema njegovom mišljenju sve što Dodik radi koordinirano je sa srbijanskim vlastima. To nije ništa novo, to je nastavak one politike koja se vodila u RS-u za vrijeme Miloševića. Zvanično je svu svoju političku djelatnost RS prenijela na Miloševića devedesetih godina. To se zna u BiH, to se zna u Srbiji, to zna međunarodna zajednica Kada je riječ o međunarodnoj zajednici Komšić vjeruje da će se velike sile dogovoriti, do tada ostaje problem različitih pogleda SAD -a i EU.

-  Američka administracija ima više razumijevanja za to ali je problem ako je sve prepustila Evropi. To se zbivalo i devedesetih godina. Tada je Evropa svojim mirovnim rješenjima dijelila BiH i poticala rat za teritorije, kazao je Komšić.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.