2.11.2021. 14:24
0
Udruženje Marathon i Turistička zajednica KS potpisali ugovor o saradnji
Udruženje "Marathon" i Visit Sarajevo - Turistička zajednica Kantona Sarajevo potpisali su danas ugovor o saradnji, čime su postali strateški partneri u realizaciji ciljeva.

Na pres-konferenciji je rečeno da Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Udruženje “Marathon” dijele viziju Sarajeva kao jednog od najpoželjnijih turističkih odredišta u Evropi koje ima potencijal da zajedničkom organizacijom događaja od značaja za turizam privuku što veći broj gostiju u grad stvarajući prepoznatljiv i vrijedan sportski sadržaj.


Predsjedavajući Povjerenstva u Turističkoj zajednici KS Kenan Magoda tvrdi da je od izuzetne važnosti pomoći tom udruženju te da je Sarajevo Marathon lider u organizaciji masovnih takmičenja koji doprinose izuzetnom ekonomskom razvoju KS i Federacije BiH.


- Svi učesnici doprinose razvoju KS. Za Turističku zajednicu KS je najvažnija slika koji posjetioci Sarajevo Marathona šalju iz Sarajeva - kazao je.


Vizija Sarajevo Marathona je, dodao je, da do 2025. godine postane lider u organizaciji masovnih uličnih trka.

- Siguran sam da će Visit Sarajevo i Kanton Sarajevo u mnogome pomoći u toj viziji – zaključio je.


Predstavnica Udruženja "Marathon" Sarajevo Selma Kukić kazala je da su zdravlje i ekonomija najvrijedniji resursi koji se kroz sport i turizma mogu pretvoriti u kapital. Naglasila je da veliki sportski događaji privlače pažnju sportista, rekreativaca, organizacija i kompanija te da direktno utiču na ekonomiju zemlje. Najavila je bogat sadržaj za narednu godinu koji će predstaviti na Trkačem partiju i Novogodišnjem trčanju na Igmanu. Izdvojila je polumaraton koji će biti održan u septembru, ali je najavila unapređenje projekta Škole trčanja.

Bh. viceprvak u polumaratonu Alija Imamović pozvao je sve građane da im se pridruže u trčanju, te realizaciji planova i ciljeva Udruženja.



(FENA/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.